איך לשמור על חיי הסוללה של הרכב החשמלי שלכם?

דף הבית » מאמרים וכתבות » איך לשמור על חיי הסוללה של הרכב החשמלי שלכם?

שמירה על חיי הסוללה ברכב חשמלי

כלי רכב חשמליים הם העתיד של עולם התחבורה, והסיבות לכך ברורות. הם ידידותיים לסביבה, חסכוניים, ומספקים נסיעה חלקה ושקטה יותר מאשר רכבי בנזין.
יחד עם זאת, בדיוק כמו כל רכב, מכוניות חשמליות דורשות תחזוקה כדי להבטיח אורך חיים ארוך והחזר מקסימלי על ההשקעה. אחד ההיבטים החשובים ביותר בתחזוקת מכונית חשמלית הוא ניהול חיי הסוללה, שעשויה מהחומר ליתיום.

סוללה
סוללה – הכוח החשמלי המניע


סוללת הרכב חשמלי היא "הלב" שלו, והיא ממלאת תפקיד קריטי בקביעת ביצועי הרכב ויעילותו.
עם הזמן, ביצועי הסוללה עלולים לרדת ולגרום לכך שטווח הנסיעה שלכם יקטן (בדומה למה שקורה במנוע בעירה של רכב בנזין). לכן, חיוני לשמור על הסוללה במצב טוב כדי להבטיח טווח נסיעה מרבי ולמנוע שינויים דרסטיים בתפוקת הסוללה.
חשוב לציין שחברות רכבים חשמליים רבות מציעות אחריות על הסוללה במעמד הקנייה. לרוב מדובר ב-8 שנים אחריות, ללא תשלום נוסף. שמירה על סוללת הרכב זה לא מדע טילים, אבל היא דורשת רמה מסוימת של מודעות ומאמץ. מאמר זה יספק לכם את הידע הדרוש לכם על מנת להאריך את אורך חיי הסוללה, לחסוך כסף בתיקונים וליהנות מנסיעה חלקה ויעילה יותר.

טיפים לשמירה על חיי סוללת רכב חשמלי

למרות שסוללות מכוניות חשמליות עמידות כיום הרבה יותר ממה שהיו בעבר, עדיין יש דרכים להאריך את חייהן. על ידי הקפדה על כמה טיפים מומלצים ופשוטים, אתם יכולים להבטיח שהסוללה שלכם תחזיק מעמד לאורך שנים. הנה כמה טיפים שכדאי לזכור:

שימוש בתכונת הבלימה הרגנרטיבית

בחלק מהחשמליות אפשר למקסם את חיי הסוללה באמצעות שימוש בבלימה רגנרטיבית.
כאשר אתם מסירים את הרגל מדוושת התאוצה ("גז"), הבלימה רגנרטיבית מאטה את הרכב בהדרגתיות ומעבירה את עודפי החשמל חזרה לסוללה.
התכונה המיוחדת הזו מסייעת לטעון את סוללת הרכב בזמן שאתם נוהגים, כך שהיא מקטינה את הצורך בטעינה של הסוללה, מה שגורם לשחיקה קטנה יותר לאורך זמן.

במידת האפשר, הימנעו מנסיעות קצרות שמעמיסות על הסוללה

כדי לשמור על הסוללה לאורך זמן, עדיף להימנע ככל האפשר מיציאה לנסיעות קצרות.
הסיבה לכך היא שכאשר מבצעים נסיעות קצרות יותר, הסוללה עובדת קשה מהרגיל כדי להניע את המנוע ואת הרכב בכללותו, מה שעלול להביא לבלאי גבוה יותר. כדי לייעל את חיי הסוללה של רכבכם, תכננו את הנסיעה מראש ושלבו מספר סידורים לנסיעה אחת ארוכה יותר. אגב, ידעתם שאפשר לנסוע עם הרכב החשמלי אפילו לאילת?

החנו את הרכב בצל

טמפרטורות קיצוניות פוגעות בסוללה, בעיקר כאשר הרכב נמצא בטעינה או בחניה.
הדרך הטובה ביותר לשמור עליה לאורך זמן היא על ידי חנייה בצל, ככל שזה מתאפשר.
חנייה בצל לא רק מפחיתה את נזקי השמש בחלק החיצוני של המכונית, אלא גם עוזרת לשמור על הסוללה קרירה ולהפחית את הלחץ הקשור לחום. כמובן שהתפתחויות טכנולוגיות הפכו את הסוללות בימינו לעמידות בפני חום יותר מאי פעם, אך בכל זאת הימנעות מחום (או קור) קיצוני יכול להאריך משמעותית את תוחלת החיים של הסוללה, ולחסוך לכם כסף וטרחה.

שמרו על לחץ אוויר תקין בצמיגים

צמיגים לא מנופחים יכולים להקטין את טווח הנסיעה בכ-10%.
כדי להפיק את המרב מהסוללה, מומלץ מאוד לשמור על לחץ האוויר בצמיגים. כאשר הצמיגים אינם מנופחים, לא רק שזה גורם להם להיות מועדים יותר לבלאי, זה גם מקטין משמעותית את היעילות שלהם — יכולת האחיזה שלהם בכביש פוחתת. זה יכול להתבטא בהקטנת טווח הנסיעה של הסוללה בכ-10% — בזבוז מיותר, במיוחד כשאפשר לנקוט בצעד פשוט כדי שזה לא יקרה. ודאו שכל ארבעת הצמיגים מנופחים, ותשמרו על הסוללה שלכם.

בדיקת לחץ אוויר תקין בצמיגים

לא חייב תמיד להטעין את הסוללה עד הסוף

במידה ואתם לא משתמשים בטווח הנסיעה המירבי של המכונית, כדאי להגביל את טעינת הסוללה ולא לתת לה להגיע ל-100% טעינה בכל פעם. אם ביום ספציפי יש לכם נסיעה ארוכה, אפשר להטעין את הסוללה במלואה, אבל לשימוש יומיומי כמו נסיעה לעבודה וחזרה, עדיף להשאיר את הסוללה בטווח של 30-90%.
כדאי גם לפקוח עין על מד הסוללה ולוודא שאתם מטעינים אותה לפני שהיא מתרוקנת לגמרי.
שמירה על הסוללה בטווח של 30-90% יכולה לעזור להאריך את אורך חייה, ולהפחית את הבלאי הנגרם כתוצאה מטעינה תכופה. באמצעות הקפדה על טעינת הסוללה, תוכלו להבטיח ביצועי סוללה מיטביים לאורך זמן. אם יש לכם עמדת טעינה לרכב חשמלי בבית, בחלק מהרכבים אפשר להגדיר את רמת הטעינה כך שהיא תפסיק אוטומטית כשהיא תגיע לאחוז הסוללה הרצוי.

אפליקציה טעינת רכב חשמלי
טעינה בטווח של 30%-90%

נהיגה חסכונית באנרגיה

נהיגה ברכב חשמלי מגיעה עם שלל יתרונות, אחד מהם הוא היציאה המהירה והשקטה מהמקום. אך בכל זאת, כדאי להימנע מזינוקים פתאומיים ומנסיעה במהירות גבוהה שלא לצורך.
נהיגה חסכונית באנרגיה תעזור לכם להפיק את המרב מסוללה, לכן כדאי להימנע מהאצה מהירה במידת האפשר. במקום זאת, נסו לנהוג במהירות בינונית, במיוחד בנסיעות ארוכות יותר.
זה אולי לא משהו שאנחנו תמיד חושבים עליו, אבל על ידי שמירה על יעילות אנרגטית, אפשר למקסם את הכוח ואת אורך החיים של הסוללה לשנים רבות קדימה.

לסיכום

שמירה על חיי הסוללה הוא משהו שכל בעלים של רכב חשמלי צריכים להיות מודעים אליו.
למרות שההתקדמות הטכנולוגית הפכה את הסוללות לעמידות יותר מבעבר, עדיין יש לטפל בהן כראוי.
לכן:

  • כדאי במידת האפשר להשתמש בבלימה הרגנרטיבית
  • עדיף להימנע מנסיעות קצרות
  • לחנות את הרכב בצל
  • ולבדוק באופן קבוע את לחץ האוויר בצמיגים.
  • בנוסף, שמירה על הסוללה בטווח של בין 30 ל-90 אחוזים תעזור לשמור עלייה במיטבה.
  • נהיגה חסכונית בלי האצות מיותרות גם היא עוזרת להבטיח חיי סוללה ארוכים יותר.


באמצעות הטיפים הפשוטים האלו, תוכלו לשמור על סוללה חזקה, לשמור על טווח הנסיעה שלכם ולהבטיח ביצועים אופטימליים ואריכות ימים.

והכי חשוב – שתהיה לכם נסיעה בטוחה ונעימה 🙂

יכול לעניין אותך גם:

מחסום חניה חשמלי

מחסום חשמלי לבניין

מהו מחסום זרוע חשמלי לבניין מחסום זרוע או מחסום חניה בשמו הנוסף, הוא מתקן הניתן להרכבה בחלק החיצוני או הפנימי של החניון ומשמש לשליטה בגישה

קרא עוד
מכפש הוא מחבר מפלסטיק עם תבריג PG המתחבר עם אום מפלסטיק וגומיה לאיטום בין האום ללוח החשמל.
מכפש PG